Моніторингові перевірки: фахівці міського управління Держпродспоживслужби звернулись до суб’єктів господарювання

68

Моніторингові перевірки суб’єктів господарювання з питань дотримання карантинних заходів та виконання основних профілактичних і протиепідемічних рекомендацій проводяться на території Лиманської ОТГ. Про це повідомляє прес-служба міськвиконкому.

На території Лиманської громади працює спільна моніторингова група у складі фахівців Держпродспоживслужби, Нацполіції, органів місцевого самоврядування, які перевіряють дотримання протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби СОVID-19 в закладах роздрібної торгівлі та громадського харчування.

Фахівці міського управління Держпродспоживслужби самостійно або спільно з представниками Національної поліції проводять моніторингові обстеження дотримання протиепідемічних заходів.

Наразі вже проведено 14 таких заходів контролю, з яких на 3 об’єктах роздрібної торгівлі виявлені грубі порушення. За ініціативою Держпродспоживлужби на підставі складених довідок моніторингового спостереження щодо відповідності вимогам по організації протиепідемічних заходів органами поліції було складено 3 протоколи  за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Проведення протиепідемічних заходів здійснюється відповідно до постанов головного санітарного лікаря України №17, 32, у яких є чіткий перелік вимог до роботи закладів роздрібної торгівлі та закладів громадського харчування.

Наявність антисептичних засобів, масковий режим та соціальна дистанція між відвідувачами – дотримання таких протиепідемічних норм перевіряють фахівці Лиманського міського управління Держпродспоживслужби в закладах роздрібної торгівлі та громадського харчування міста та району.

На сьогодні є цілий ряд обмежень щодо функціонування, є певні вимоги щодо надання послуг населенню в закладах громадського харчування. Тому моніторингова комісія має впевнитись, чи дійсно дотримуються цих вимог суб’єкти господарювання.

В постанові головного державного санітарного лікаря №32 чітко виписаний перелік питань, яких мають дотримуватись суб’єкти господарювання.

В першу чергу – температурний скринінг персоналу.

Друге питання – це дотримання гігієни. На вході повинні бути антисептичні засоби для відвідувачів, повинна зберігатись дистанція між клієнтами. На сьогодні дозволено приймати їжу і пити каву лише на відкритих майданчиках, в приміщенні поки робити цього не дозволено. Тому є певні обмеження щодо замовлення продукції, щодо її виносу і таке інше.

По-третє, звертається увага на дотримання персоналом протиепідеміологічних заходів: носіння масок, рукавичок, дезрежим обов’язково, які препарати використовуються, скільки разів миється посуд, куди утилізуються рукавички.

Якщо ж під час подібних інспекцій спеціалісти Держпродспоживслужби виявляють порушення, то співробітникам вказують на них.

Держпродспоживслужба інформує, що наразі кількість захворювань на коронавірус не дозволяє говорити, що хвороба відступає, а тому закликаємо персонал закладів громадського харчування та відвідувачів не нехтувати заходами безпеки та елементарними правилами гігієни!

Нагадаємо, комісією з моніторингу додержання обмежувальних заходів протиепідемічного характеру здійснено повторне відвідування закладів торгівлі, які  розміщені на території с. Щурове та у Щурівській зоні відпочинку.

Не пропускайте ни одной новости, подписавшись на наш канал в Telegram.